Paul Lillrank

Människosyn och värdegrund

Människosyn och värdegrund har använts flitigt som slagträn i debatten om invandringen. De som anses ha ’en vidrig människosyn’ eller ’fel värdegrund’ har blivit utestängda och trakasserade. Dock har ingen levererat en tydlig definition. Paul Lillrank är professor vid… Läs mer!

Logiken bakom retoriken

Flyktingkrisen är en utmaning som förvandlas till ett hot. Makteliten vägrar öppna arbetsmarknaden för enkla jobb och friare företagsamhet, vilka vore nödvändiga förutsättningar för att de nyanlända kommer igång med sina liv och integreras i samhället. I stället blir det… Läs mer!

Myten om utbildningen

Paul Lillrank är professor vid Aaltouniversitetet. Den officiella sanningen är att utbildning är Finlands trumfkort. Utbildning är alltid bra och om något är bra är mer av det samma bättre. Regeringen har petat på sanningen och påtvingat några procents… Läs mer!

Svårt att integrera vården

Paul Lillrank är professor vid Aaltouniversitetet. KONJUNKTUR. Regeringens nyckelord i vårdreformen är integration. Som först i världen ska Finland kombinera inte endast socialtjänsten och sjukvården, utan också primär- och specialistvården. Dock har politikerna inte förklarat vad integration betyder, vilka… Läs mer!

Förebyggande verksamhet

Paul Lillrank är professor vid Aaltouniversitetet. Det är bättre att förekomma än förekommas. Hellre göra något i tid än vänta tills det smäller. Alltid när något hemskt händer följer krav på mer förebyggande arbete. Men mycket lite blir gjort…. Läs mer!