Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering eller SEO är ett samlingsnamn för en del olika tekniker som kan användas för att öka en webbplats eller brands synlighet i sökmotorer, främst Google. Här nedan kan ni läsa om vad Jonathan skrivit om sökmotoroptimering. Det borde komma ungefär ett nytt inlägg varje månad i serien.

Vem är Finlands största Google-annonsörer?

adwords-annonsörer

Många funderar varifrån Google får sina pengar, och svaret är att så gott som all deras inkomst kommer från AdWords, även kallat Google-reklam eller sökordsannonsering. Men vem är det då som annonserar i Google?

Hur fungerar domänregistrering och varför tog någon min domän?

Domäner och domännamn är en viktig del av företags brand numera, och även en hel del privatpersoner har börjat köpa domännamn i sina egna namn eller varumärken. Dock så är den allmänna förståelsen för hur domänvärlden fungerar rätt så dålig… Läs mer!

Vad hände på Google 2013 och vad sökte vi efter?

Google updaterade en hel del det senaste året. Och vi användare sökte en hel del det senaste året. Jag skall försöka ge en liten tillbakablick på vad som hände inom ett mina arbetsområden, nämligen Google. Vi kör i gång!

Se upp för Shiny Object Syndrome inom marknadsföring!

shiny-object-circle

Är fenomenet ”Shiny Object” eller ”Shiny Object Syndrome” bekant för er? Det finns överallt, och kan lätt äta upp stora delar av er marknadsföringsbudget, speciellt för småföretag. Här kommer lite info om olika skaer som kan vara Shiny Objects… Läs mer!

Hur stort är egentligen Google, lönar det sig att ens ta andra sökmotorer i beaktande?

Google vs Baidu

När man pratar om sök och sökmotoroptimering i Norden så sätter man ofta ett likhetstecken mellan ”Sök” och ”Google”, och pratar endast om Google. Är det rätt väg att gå? För att svara på det så skall jag presentera… Läs mer!

Städa upp ditt eget Googleresultat och skicka negativa resultat till sida 2

If it is not on Page 1 in Google it does not exist

Om du är en känd eller politiskt aktiv person så kan du räkna med att andra människor Googlar dig. Är du en försäljare eller representant för ett företag så kan du räkna med att det första som händer efter… Läs mer!

Optimera din LinkedIn profil för att få fler jobberbjudanden

Optimera din profil på Linkedin för att få fler jobberbjudanden. Det här inlägget handlar inte direkt om sökmotoroptimering på Google, det här handlar om att sökmotoroptimera dig själv i en mycket enklare sökmotor. Du vet säkert att det finns… Läs mer!

Skriva sökmotoroptimerade texter

SEO Verktyg för att kolla om du skrivit sökmotoroptimerade texter

Tredje delen i min serie om sökmotoroptimering skall förhoppningsvis bli ett rätt så användbart inlägg. Nämligen en checklista på hur man skall skriva sökmotoroptimerade texter.

Vilken teknik bör en hemsida ha för att vara sökmotorvänlig?

Google har i skrivandets stund dessa sidor på forummag.fi i sitt index

För att en hemsida skall kunna hittas i sökmotorerna så får det inte finnas något som hindrar sökmotorn från att se hemsidan. Vid de tillfällen då sökmotorerna inte kan sätta till ens hemsida i sitt register så beror det… Läs mer!

Hur fungerar Google?

Det här är det första blogginlägget i en serie av 7 artiklar om sökmotoroptimering. Sökmotoroptimering är ett högaktuellt ämne, och kan ofta vara ett bra hjälpmedel för att öka sin försäljning på ett relativt billigt sätt, vilket kanske passar… Läs mer!