Gilbert Granholm

Sommartider!

Tidigare visste Europeiska unionen inte att jag har en hemlighet: att jag inte har några problem med att ställa om klockan, vrida den en timme hit eller dit. Men nu har EU fått nys om saken. Och även finska… Läs mer!

Hjälpmedel erbjuds!

Vad gör vår spis när jag slår på strömmen? Vad gör vår mikrovågsugn när jag vill värma upp någonting? Och vad har min väckarklocka gjort mitt på natten när jag tryckte på knappen för att tända skärmen och få… Läs mer!

Konkurrens på spåren!

En dag reste jag från Helsingfors till Stockholm. Efter att tillbringat 17,5 timmar ombord på båten fick jag en idé: jag borde sova lite. Efter att ha tagit en tupplur bredvid min kaffekopp på ett café i Gamla Stan… Läs mer!

Mitt nya jobb

Varje dag får man läsa om personer som har börjat med tomma händer och skapat ett nytt jobb åt sig. Det känns som om var och en, eller minst varannan, har börjat tjäna sitt uppehälle som företagare. Varför inte… Läs mer!

Mitt köpcentrum

Var och en av oss kan förbättra våra köpcentrum. Även jag. Jag har nyss framställt en metod för projektet. För att kunna bättra på våra köpcentrum behöver man en make, två barn och två bilar, varav den nyare är… Läs mer!

Låt oss uberisera!

Har du ett liv? Förvandla det till en pengamaskin! Uberisering är din bästa chans att överleva i dessa globaliserade tider. Du borde alltså tänka på din framtid och göra något nytt – innan någon annan gör för dig, och… Läs mer!

Min maktelit

Jag älskar makteliter och nyckelpersoner. Låt oss föreställa oss en vanlig arbetsdag i mitt liv här i södra Finland: På morgonen går jag halvsovande till busshållplatsen. Mycket snart anländer min första nyckelperson. Han är Abdoulie, 32, busschaufför. Han har… Läs mer!

Den nya tekniken försenas

Det finns bilar utan förare. Någon dag skall de rulla fram på allmänna vägar. Redan nu kan vi se videor på robotar som klarar av att göra mer eller mindre svåra saker. Och så tidigt som på 1960-talet var… Läs mer!

En bättre värld

Hur kunde jag minska antalet bortkastade livsmedel? Hur skall jag spara energi? Hur kan jag spara tid? Hur skall jag bära mig åt för att bromsa klimatförändringen? Hur i hela fridens namn skall jag göra världen till en bättre… Läs mer!