Jesper von Hertzen

Borde vi fira jul två gånger om året?

Nej, det borde vi förstås inte. Men mången företagare skulle knappast ha något emot det. I varje fall inte den kommers som julen för med sig. I tider av överkonsumtion och klimatkris och what not är det kanske inte… Läs mer!

Service på svenska!

Vad är det för fel på oss finlandssvenskar? Varför snålas vi med att tala vårt språk? Eller jovisst, nog talar vi vårt modersmål, men mer och mer förpassas det, har jag hört, till salongerna där man tryggt kan umgås… Läs mer!

Billiga örfilar

Man kan väl inte precis anklaga mig för att ha varit den flitigaste eleven vid Hanken, när det begav sig. Och i ärlighetens namn knappast den vassaste pennan i penalen heller, om man vill formulera sig så krasst. Ekonomie… Läs mer!

Nog kan vi också

Vi finländare är inte precis kända för att göra oss hörda och sedda, inte här hemma och än mindre utomlands. Samma gäller våra företag. Våra allra största varumärken – med undantag för Nokia för ett antal år sedan –… Läs mer!

Queen of Williamsburg

När man står på Times Square är känslan av att befinna sig i världens epicentrum stark. Men New York är mycket mera än så. Bestämmer mig för att traska runt i ”Big Apple” tills orken tryter, eller tiden tar… Läs mer!