Kaj Korkea-aho

Dunkla ärenden

Du är sjuk. Tanken går genom mitt huvud när jag knyter skorna. Jag stannar upp, ser på klockan, den har passerat midnatt. Lägenheten är dunkel. Från sovrummet hör jag min sambos tunga andetag. Just då står det och väger…. Läs mer!

Finlandssvensken som upptäckte antimateria

Jag läste i en vetenskaplig artikel att det tydligen ingick en finlandssvensk forskare i teamet som upptäckte antimateria. Antimateria är som bekant motsatsen till materia. Minuspartiklar, minusjoner. Det är mindre än det minsta som finns. Till och med mindre… Läs mer!

Den största konsten

Tio år efter att jag flyttade hemifrån blev det dags att renovera mitt gamla pojkrum. Pappa tapetserade i ljusa färger, mamma målade listerna. En bäddsoffa införskaffades, krukväxter planterades och kistan som gått i arv plockades fram. ”Det blev ju… Läs mer!

En helt vanlig smörgås

Mina föräldrar besökte mig i huvudstaden och jag tog dem på vandring genom centrum. Pappa missade någon OS-sändning och var på otåligt martyrhumör. Mamma stod på fel sida i rulltrappan i metron, blev ohövligt påpekad detta av en stressad… Läs mer!