Magnus Londen

Det är i norr fyrken finns

Airbnb: I trappuppgångarna springer turister och förargar hederligt ”vanligt” folk, bostadspriserna skjuter i höjden, ortsborna har inte längre råd att bo i stan, den lokala matbutiken svämmar över av förvirrade resenärer som inte talar språket, stadsbilden förändras, krog-priserna stiger… Läs mer!

Den enkla lösningen

Vad är betecknande för småföretagare och all världens frilansare? Dubbla arbetsskift. Först det där vanliga skiftet. Och sen den där extra arbetsturen som kläms in mellan god natt till resten av världen och gonatt till sig själv. Efter skift… Läs mer!

För bra för oss

Det var i höstas och vi skulle i regnväder på möte till andra sidan av Helsingfors. Först tänkte jag slentrianmässigt taxi men då tänkte jag också kostnad. I nästa bråkdel tänkte jag blåa bussen men då tittade jag på… Läs mer!

Kunder – vem behöver dem

Innan jag blev företagare levde jag i en illusion: Myndigheter och statliga/kommunala tjänstemän är per definition ineffektiva, otillgängliga och skjuter helst över ansvaret på kollegan (som är på semester). Företagare däremot är effektiva, bra på kommunikation och tar alltid… Läs mer!

Vid transferdesken

Utanför flygbolaget TAP Portugals kontor i Helsingfors. Har två timmar på mig att bekräfta våra internetbiljetter till Brasilien genom att fysiskt visa upp mitt kreditkort (enda sättet, bisarrt nog), annars förfaller biljetterna. Skylten säger ”Öppet” men ingen är på… Läs mer!

Fighten om flaggan

För fjorton månader sedan insåg jag att jag måste skydda företagets varumärke. Så jag drog ut till Patent- och registerstyrelsens (PRH) webbplats: Klick-vad är ett varumärke-klick-läs detta först-klick-ansökningsblanketten innehåller fem steg-klick-välj kategori-och så vidare tills jag var färdig och… Läs mer!