Skäms S Mp V C (2)

I morse importerade vi elkraft från Danmark, Tyskland och Polen, nästan all fossildriven plus att oljekraftverket i Karlshamn dragit igång för att de fyra partierna vid ettpar tillfällen röstat för att Ringhals 2 stängdes vid årsskiftet
Ringhals 1 är stängt redan nu med avsikten att definitivt stängas kommande årsskifte. (Men genom ett brådstörtat beslut ska Ringhals 1 öppnas nu på onsdag 1 juli).

Varför framträder inte någon ledande talesperson inom något av de fyra partierna och medger att det spys ut enorma mängder koldioxid i onödan p g a besluten ? Eller är de ute och talar om hur miljövänliga beslut för år 2045 de fattar ?

Fram emot fredagskvällen övergick den svenska stora nettoimporten till en mindre nettoexport. Vi slutade importera från Polen och minskade från Tyskland från en effekt på 600 MW till 198 MW. Men fortsatt importerar vi olje- och koldriven el från Danmark, vinden räcker inte.

Läget Kl 14.48 fredag. Sverige hade då med de två aggregaten Ringhals 1 och 2 igång sluppit importen och dessutom kunna minska de tre länderna Danmark, Tyskland och Polens egna brassande med fossilbränsle motsvarande hundratals MW.

Dela:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*